Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Appen härlitt hjälper dig upptäcka Västerbottens litteratur

Den 17 mars lanserar Länsbiblioteket i Västerbotten den nya mobilappen härlitt under Umeås litteraturfestival Littfest. Den nya tjänsten ska tillgängliggöra länets rika litteratur genom att författares och skribenters verk visas och kopplas till geografiska platser i Västerbotten.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna lansera den första mobilapplikationen av det här slaget. Härlitt fyller ett tomrum och kommer ha betydelse för det litterära länet Västerbotten och för vårt litteraturfrämjande uppdrag. Genom appen får vi en ny digital plattform som vi tror kan få fler västerbottningar att upptäcka vår litteraturskatt, säger Susanne Ljungström, tillförordnad chef vid Länsbiblioteket i Västerbotten

Västerbotten är ett län med en väl förankrad och framstående litterär tradition med stora författare som alla har starka band till sin hembygd. Genom härlitt presenteras författarskapen och platserna på nya och levande sätt och i formatet ryms unga, gamla, nya, kända och okända författare och skribenter.

– härlitt ger ett mervärde till både litteraturen och läsupplevelsen men även till platserna som texterna är kopplade till. Innehållet i appen kommer hela tiden växa med fler författarskap och platser och dessutom fyllas med litterära spår från verksamma författare, säger Pia Brinkfeldt, bibliotekskonsulent vid länsbiblioteket i Västerbotten och projektledare för härlitt.

Från och med den 17 mars finns härlitt att ladda ner på App Store och Google play.

Pressen inbjuds att vara med vid lanseringen

Länsbiblioteket har bjudit in författare, skribenter och illustratörer att närvara under en workshop under Littfest. Journalister är välkomna att vara med och följa eventet.

Var: Tonsalen, Umeå Folkets hus
När: Fredag 17 mars kl 8.30-9.45

Mer information:

Läs mer på härlitt.se, eller kontakta:

Pia Brinkfeldt
bibliotekskonsulent vid länsbiblioteket i Västerbotten
070-516 57 45
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag