Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Rikshem förvärvar stort i Umeå

Rikshem AB (publ) har tecknat avtal om förvärv av 800 lägenheter i Umeå. Säljare är Lerstenen Invest, Areim Fastigheter 3 samt av Blackstone förvaltade fastighetsfonder. Affären omfattar 23 bostadsfastigheter med en total uthyrningsbar area på cirka 63 000 kvm. Tillträde planeras till den 31 januari 2017.

Affären omfattar 23 bostadsfastigheter med en total uthyrningsbar area på cirka 63 000 kvm. Tillträde planeras till den 31 januari 2017. Genom affären kompletterar Rikshem sitt befintliga bestånd i Umeå på ett bra sätt och bolaget får också möjlighet att etablera en större och effektivare förvaltningsorganisation i kommunen.

– Rikshem avslutade 2016 med en affär som helt stämmer överens med vår strategi att växa på attraktiva tillväxtorter där vi redan finns. Utöver affären är det också glädjande att vi, trots ett utmanande år för företaget, har lyckats genomföra förvärv om över fyra miljarder kronor samtidigt som vi haft 820 lägenheter i produktion och kommer att ha färdigställt 560 lägenheter under 2016. Vi ser fram emot ett mycket intressant 2017, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd på Rikshem.

Efter förvärvet har Rikshem cirka 1 400 lägenheter i Umeå vilket gör Rikshem till stadens största privata bostadsbolag. Hyresrätterna söks via Rikshems bostadskö på rikshem.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag