Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Skolbibliotek i Umeå i världsklass

Tre skolor i Umeå är utsedda till "Skolbibliotek i världsklass". Carlshöjdsskolan, Ersängsskolan och Västangårdsskolan har tilldelats utmärkelsen av fackförbundet DIK.

— Så roligt att vi har tre skolbibliotek i Umeå som får utmärkelsen. Det krävs både en engagerad bibliotekarie och en engagerad skolledning för att bygga ett en bra skolbiblioteksverksamhet, säger Lena Enmark, utvecklingsledare, grundskolan i Umeå.

Skolorna har kompetenta och initiativrika skolbibliotekarier som arbetar målmedvetet för att bidra till elevernas lärande och som byggt upp bibliotek som är anpassade till skolans behov. Dessutom har skolledningarna prioriterat skolbiblioteksverksamheten, säger hon.  I Umeå kommun pågår ett arbete med att utveckla skolbiblioteksverksamheten i alla kommunens grundskolor genom att sprida kunskaper och erfarenheter och utöka resurserna.

För närvarande har sju skolbibliotek fått utmärkelsen "Skolbibliotek i världsklass". DIK delar ut utmärkelsen för att lyfta bra exempel på väl fungerande skolbibliotek i Sverige.

Mer information:

Lena Enmark
utvecklingsledare
grundskolan
Umeå kommun
090-16 12 69
070-549 65 55
mejl

Marika Nilsson
rektor
Carlshöjdsskolan
Umeå kommun
070-516 26 80
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag