Bild på Universitetsstaden i Umeå

Universitetsstaden i Umeå. Illustration: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

Smartare energisystem i en smart stad?

På Elmässan - Nordens största mässa inom el, fiber och belysning - kan du torsdag 7september vara med på en workshop för att lära dig mer om smarta lösningar och har också möljighet att bidra med dina egna erfarenheter. Hela mässan har fri entré och går av stapeln på Nolia 6-7 september.

Det är Umeå kommun med partners som bjuder in till en workshop om den smarta staden på Elmässan Norr den 7 september. Umeå kommun är en del av det internationella projektet "Ruggedised - Designing smart, resilient cities for all" fram till år 2020, tillsammans med ett flertal andra städer som bland andra Rotterdam och Glasgow.

Workshopen har titeln: Smarta energisystem: I den smarta staden måste systemen samverka och "prata med varandra" - men hur?

Tid för workshop: 10-12
Dag: 7 september
Plats: Elmässan Norr, Nolia, Umeå

Besökarna på mässan är bland andra elinstallatörer, elkonstruktörer men också arkitekter, ljusdesigners och företagsledare.

Anmälan är öppen för alla yrkesverksamma på www.elmassannorr.se

Onsdag 6 september kl 11.00 kan du också få veta mer om vad det innebär att Universitetsstaden i Umeå blivit ett Smart City-område. Kom och lyssna på Carina Aschan, Umeå kommuns projektledare, när hon presenterar hur "Umeå blir Smart City".

Mer information: 

elmässan.comSidan uppdaterad: 2017-11-02