Anmäl dig till informationskväll om solel på umea.se/solel

Intresset för solel är stort när Umeå kommuns energi- och klimatrådgivare är ute och pratar med Umeåborna. Onsdag 30 augusti arrangerar de en informationskväll om solel och solceller.

Stort intresse för solel

Fler och fler upptäcker fördelarna med egenproducerad och klimatsmart solel. Intresset är stort och nu ordnar Umeå kommun en informationsträff för den som vill veta mer om solceller.

Under augusti har kommunens energi- och klimatrådgivning varit ute på olika platser i kommunen för att väcka intresse för solel bland villaägarna. 

– Det finns ett stort intresse. Många är nyfikna och vill veta mer om solceller, säger energi- och klimatrådgivaren Eduardo Pettersson från Umeå kommun.

Ekonomin är viktig

På onsdag kväll ordnar rådgivningen en informationsträff om solel på Umeå Folkets hus. Huvudtalare är energiexperten Marcel Berkelder som berättar om möjligheterna med solceller i Umeå och norra Sverige.

Här får du också chansen att träffa Håkan Jonsson som har installerat egna solceller och delar med sig av sina erfarenheter. Till träffen kommer också Samar Nath från Umeå energi och presenterar deras hyrlösning och hur det fungerar när man levererar el till Umeå energis elnät.

– Den vanligaste frågan vi fått under turnén handlar om ekonomin för en solcellsanläggning, det är ett ämne som vi kommer gå lite djupare in på under kvällen säger energi- och klimatrådgivaren Erik Eklund.

Vill underlätta

Under 2017 satsar Umeå kommun på att öka kunskapen om solenergi och ger extra stöd till villaägare som vill sätta upp solceller på sitt tak. Syftet är att göra vägen till en installation så enkel som möjligt.

– För dem som är intresserade att gå vidare och investera i solceller kommer vi att ordna en workshop där man får fördjupa sig ytterligare i de frågor man kan stöta på när man skaffar solceller. Vi kommer att lägga upp workshopen utifrån deltagarnas önskemål och tanken är att de efteråt ska kunna gå vidare med en installation, säger Erik Eklund.

Läs mer och anmäl dig till informationsträffen på umea.se/solel

Sidan uppdaterad: 2017-11-02