Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida
Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

#Umegration – vi är bättre tillsammans

- Vad har hänt under våren och hur ser vägen framåt ut?

Torsdag 19 maj l 11.30-13.00 l Rex konferensavdelning

Vid detta sista tillfälle knyter vi ihop säcken kring det arbete och de segrar som vunnits under våren. Korta blänkare med lokala exempel varvas med samtal vid borden.

Hur tar vi oss över eller runt de utmaningar vi ser och fortsätter vår ambition om ett mer inkluderande Umeå där människor och kompetens växer och tas tillvara?

Nora Tabbouche med bakgrund i Algeriet inleder och utmanar oss kring mänskliga möten och kulturkrockar.


Pris för lunchen: 110 kronor (betalas direkt i baren)


VÄLKOMMEN


Arrangörer: Umeå Näringslivsservice


För frågor kontakta:
Linus Stark
Näringslivservice, Umeå kommun
090-16 30 22 eller 070-283 28 85
maila Linus


ANMÄLAN:

Mellanpasset

Mellanpasset är en satsning av Umeå Näringslivsservice som uppkom efter 2016 års första Morgonpass i samverkan med nätverket ”På flykt”  med efterföljande workshop.

Just nu står vi inför en stor utmaning. Många kommer till Umeå med förhoppningen om en tryggare tillvaro – vi vill få dem att stanna och bidra till Umeås utveckling.

Vi har inte råd att slösa med människor varken i Umeå eller någon annanstans.

Utan språket är det på många sätt svårt att tillgodose mänskliga behov som till exempel kreativitet, förståelse och delaktighet. Det är ett problem som vi måste lösa gemensamt med de asylsökande som finns här för att bidra med sina kompetenser till både samhället generellt och ekonomisk utveckling.

I dag har vi ett nationellt genomsnitt på åtta år, från det man kommer till Sverige tills dess att man har ett första jobb. Det säger sig självt att det inte funkar. I samverkan med de goda initiativ som just nu pågår runt om i Umeå arbetar därför Näringslivsservice med kompetensinventering och matchning mot de behov näringslivet har.

Välkommen till Mellanpasset!

Datum våren 2016

12/2

10/3

14/4

19/5


Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag