Startsida Umeå kommun

Klart med kafé till orangeribyggnaden på Rådhustorget

Kaféet i den nya orangeribyggnaden på Rådhustorget ska drivas av Peter Arkhult, som driver Bra dag i MVG-gallerian. Det nya kaféet öppnar när ombyggnaden av Rådhustorget är klar.

Lokalen är toppmodern och har en glasfasad ut mot torget med en stor uteservering. Kaféet kommer att ha plats för ungefär 40 sittande gäster invändigt.

I januari beslutade tekniska nämnden att Umeå kommun skulle annonsera efter en lämplig hyresgäst till den nya lokalen. Totalt 16 intresseanmälningar skickades in och av dem valdes fyra aktörer ut till fördjupande intervjuer.

Bidrar till ett levande torg

Rekryteringsgruppen, som består av tjänstepersoner från Fastighet, har nu enats om att hyra ut lokalen till Peter Arkhult Invest AB.

– Verksamheten har ett bra koncept och generösa öppettider som kommer att bidra till ett levande torg, säger Lars Karlsson, fastighetsförvaltare.

Italienskt och norrländskt tema

Under sommaren ska hyresgästen sätta sin egen prägel på lokalen innan det är dags för öppning.

– Vi kommer att servera egentillverkad gelato (glass) sommartid med stor uteservering som verkligen kommer vara något att längta till. Det kommer även att finnas ett brett kafésortiment året om med italienskt och norrländskt tema, säger Peter Arkhult.

Kontakt

Lars Karlsson
fastighetsförvaltare
Umeå kommun
090-16 23 84
070-384 23 84
mejl

Peter Arkhult
070-477 90 80
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.