Dela

Medvetenhetens yoga, 7 februari

I vårens kurs kommer vi att fokusera på hur vi kan föra vår kropp till ett mer flexibelt tillstånd i såväl i rygg, nacke och axlar som inre organ. Vi länkar den flexibiliteten till balans i vårt inre för att vår vardag ska vara så skön som möjligt. Målet med kursen är att få en mjuk avslappnad känsla i hela kroppen och samtidigt få en känsla av lugn och balans på insidan.

Kursen kan ses som en terapeutisk resa genom dig själv, och utgår ifrån nybörjarnivå.

I klasserna använder vi enkla yogapositioner sammansatta i speciella serier med tydlig terapeutisk effekt. I varje klass ingår också andningstekniker, djupavslappning samt meditationer för att ta hand om hela dig samtidigt. Yogaformen är lättillgänglig och lämplig för alla, oavsett ålder och fysisk kondition. Det sägs om Kundaliniyoga att om du bara kan andas och luta åt rätt håll så får den effekt. Vi har mer än 4000 olika yogapass att välja mellan, alltså ett veritabelt yogiskt apotek. Du får även undervisning från Ayurvedan (Indisk läke- och livskonst) infogat i kurserna.

För dig som vill prova Kundiliniyoga innan kursstart bjuder Norrlands Kundaliniyogacenter in till gratis prova-på-klasser under vecka 2.

 


Datum
Start 7 februari, sedan ytterligare 7 tillfällen (14/2, 21/2, 28/2, 7/3, 21/3 och 28/3)

Tid
Klockan 16.30 - 17.30

Plats
Storgatan 43 C, 1 trappa upp. Ingång inne på gården (portalen brevid Fitness24Seven)

Kostnad
600 kronor

Ledare
Huvudlärare är Maja Tellegård, leg arbetsterapeut med 15 år erfarenhet av rehabilitering, och internationellt certifierad Kundaliniyogalärare, Hon har arbetat som yogalärare i 20 år, på heltid i 15 år. Driver Norrlands Kundaliniyogacenter i Umeå och ansvarar och undervisar på yogalärarutbildningarna i Kundaliniyoga i Stockholm, Umeå, Vasa och Oslo, steg 1 och 2. Maja är också utbildad Ayurvedisk hälsorådgivare och terapeut.

Välkommen!

För mer information om Norrlands Kundaliniyogacenter

 

Sporrenrabatt på alla kurser

Om du inte kan komma till Sporrenklasserna så erbjuder centret alla Sporren-medlemmar 10 % rabatt på våra vanliga träningskort samt vissa helgkurser. Du får även 10% rabatt för ayurvedakonsultationer, samt Sat Nam Rasayan, yogisk healing. Vissa kurser har vi anmälan på som nybörjarkurs, Yogarehab mfl och mer info finner du på hemsidan. Vårens klasser startar vecka 3.


Det finstilta: Vid frånvaro vid kursstart (ej anmäld inom 24 timmar från aktivitetstart) debiteras anmäld deltagare full kostnad. Sporren förbehåller rätten att eventuellt ställa in evenemanget på grund av för få anmälda (minst 15) och om så sker aviseras det via mejl till anmäld deltagare.

Om det är fullbokat men du ändå vill anmäla ditt intresse går det bra att skicka ett mejl till sporren@umea.se där du anger ditt namn, mobilnummer, mejladress och arbetsplats, så skriver vi upp dig på en reservlista ifall någon lämnar återbud efter anmälan. Om så sker meddelar vi dig via mejl.

Dela med dig:

Umeå kommun