Dela

Bildkälla: Pensionsmyndigheten

Påverka din pension! 26 september

Sporren har bjudit in kunniga pensionsexperter som kan hjälpa dig klargöra vad behöver du känna till om din pension! Pensionsmyndigheten, som har i uppdrag av regering och riksdag att öka kunskapsnivån inom pensionsområdet kommer att tala om hur det fungerar i stort men även om hur pensionen påverkas och hur jag som individ kan påverka pensionen genom de olika val man gör i livet.

Informationen är ca 1 timme och tyngdpunkten är den allmänna pensionen, men vi pratar också om tjänstepension, privat pension och skattefrågor samt en genomgång av sidan Min Pension och prognosverktyget.

Nedan är några vanliga frågeställningar och tips som vi tar upp...

  • när kan jag gå i pension?
  • hur mycket förlorar jag om jag går i förtid?
  • hur ska jag göra med min tjänstepension? 5-10, eller livet ut, vad är smartast att göra?
  • behöver jag spara mer?
  • vad betalar jag i skatt?
  • visa bra tips för din personliga prognos på Min pension

Efter den timmen lämnas tid efter för frågor, men rör frågan dig personligen behövs tid för individuell information som då kan bokas till ett annat tillfälle.

 

 

Datum 
Onsdag 26 september

Tid
Klockan 16.00-17.30

Plats
Kommunfullmäktigesalen, Rådhusesplanaden 6

Övrigt
Denna information riktar sig främst till Sporrenmedlemmar 50 år och äldre

Kostnad
50 kronor

Betala via Swish 123 041 6719 alternativt bankgiro 5904-2093 efter att du fått bekräftelsemejl att aktiviteten blir av, dock senast dagen för aktiviteten.


Först till kvarn gäller - anmäl dig nedan! 


Det finstilta: Vid frånvaro (ej anmäld inom 24 timmar från aktivitetstart) debiteras anmäld deltagare full kostnad. Sporren förbehåller rätten att eventuellt ställa in evenemanget på grund av för få anmälda (minst 20) och om så sker aviseras det via mejl till anmäld deltagare.

Om det är fullbokat men du ändå vill anmäla ditt intresse går det bra att skicka ett mejl till sporren@umea.se där du anger ditt namn, mobilnummer, mejladress och arbetsplats, så skriver vi upp dig på en reservlista ifall någon lämnar återbud efter anmälan. Om så sker meddelar vi dig via mejl.

När du anmäler dig som deltagare samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka bekräftelse och information.
Vi delar inte mejladressen med någon annan. Vi sparar mejladressen ett halvår efter avslutat årsmöte. När årsredovisning skett raderas lämnad information.

Dela med dig:

Umeå kommun