Dela

Bildkälla: Musikhjälpen

Vi vill hjälpa barnen

Sporren har startat en elektronisk bössa för att hjälpa till och samla in pengar till Musikhjälpen som under sex dagars lång direktsändning kommer att finnas i en glasbur på Rådhustorget. Årets tema: "Barn är inte till salu".

Artister uppträder och kända människor kommer besöka Musikhjälpen för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen. Årets upplaga av Musikhjälpen är den tionde i ordningen sedan starten 2008. För varje år har publikens engagemang ökat – över hela landet. 


Datum
Sporrens insamling är öppen från 27 oktober - 17 december 
Musikhjälpens sändningar på torget pågår 11 - 17 december

Tid
Dygnet runt

Plats
Rådhustorget, Umeå

Pris
Frivilligt!

 

 

– Det känns jätteroligt att få ta Musikhjälpen till ytterligare en ny stad. Vi hoppas att hela staden sluter upp under veckan i december, precis som Örebro gjorde förra året, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen.

Radiohjälpen fördelar de insamlade pengarna till noggrant kollade organisationer som jobbar med årets tema ("Barn är inte till salu") på olika sätt.

Det finns många insamlingsbössor på Musikhjälpens hemsida som du lätt kan söka där.

Klicka här för mer information om Musikhjälpen

Det finstilta: Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpens verksamheter är oberoende i förhållande till politiska, religiösa och ekonomiska intressen och ska alltid hävda principen om alla människors lika värde.

Dela med dig:

Umeå kommun