Startsida Umeå kommun

Jämställdhetsutbildning för förtroendevalda

Jämställdhetsutskottet har beslutat att arrangera ett seminarium med fokus på jämställdhetspolitikens form och innehåll. Målgruppen är förtroendevalda i Umeå kommun.

Malin Rönnblom, universitetslektor vid Umeå centrum för genusstudier, Umeå universitet och Kerstin Alnebratt, föreståndare och doktor vid Nationella sekretariatet för genusforskning har skrivit boken Feminism som byråkrati (2016) som beskriver utvecklingen av svensk jämställdhetspolitik och främst idén om jämställdhetsintegrering.

För att lyfta feministiska frågor och utveckla ny kunskap bjuder därför jämställdhetsutskottet in förtroendevalda i Umeå kommun som är intresserade av feministiska frågor till ett seminarium med fokus på jämställdhetspolitikens form och innehåll. Seminariet arrangeras under våren 2017.

– Det är viktigt att vi i jämställdhetsutskottet också kan erbjuda fördjupande kunskaper om jämställdhet och feminism till våra förtroendevalda, säger Emma Vigren (S), ordförande, jämställdhetsutskottet.

Kontakt

Emma Vigren (S)
ordförande
jämställdhetsutskottet
Umeå kommun
070-669 01 18
mejl

Linda Gustafsson
jämställdhetsstrateg
Umeå kommun
070-611 10 44
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.