Startsida Umeå kommun

När du har registrerat dig kan du med ditt lånekort komma in på Grubbebiblioteket klockan 6–22 alla dagar.

Meröppet i nyrenoverat Grubbebibliotek

Nu håller Grubbebiblioteket meröppet. Det innebär att du som är över 18 år och har ett lånekort får tillgång till biblioteket även när personal inte finns på plats. Med meröppet kommer Grubbebiblioteket att ha öppet 6–22 alla dagar i veckan, året runt. Bibliotekets lokaler har också renoverats.

– Meröppet blir en fantastisk möjlighet att nyttja biblioteket klockan 6–22 varje dag på året. Vi utökar bibliotekets öppettider med mer än åttio timmar i veckan. Det innebär att alla våra besökare får större möjligheter att använda biblioteket när det passar dem, säger Annika Eriksson, bibliotekarie, Grubbebiblioteket.

När biblioteket är meröppet kan du låna böcker, läsa tidskrifter, använda bibliotekets dator och trådlösa nätverk och utnyttja biblioteket som en lokal mötesplats. För att få tillgång till meröppet ska du vara över 18 år och ha ett lånekort. Du registrerar dig under bemannad öppettid och får då en visning av hur passersystemet fungerar.

Återinvigning i renoverade lokaler

Grubbebiblioteket har också renoverats med bland annat ny belysning, nya möbler och nya avdelningar för barn och ungdomar.

Kontakt

Annika Edlund
barnbibliotekarie
090-16 33 90
070-231 08 41
mejl

Annika Eriksson
bibliotekarie
090-16 33 90
070-221 66 78
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.