Startsida Umeå kommun

Midgårdshallen, ny idrottshall på Umestan

Fastighet har levererat en ny idrottshall bakom Midgårdsskolan. Det är en så kallad 40 x 20 metershall som är utrustad och lämpad för bollsporter och skolidrott. Läktaren rymmer 100 åskådare.

Skolidrott på dagtid

På dagtid är idrottshallen till för skolans verksamhet och på kvällar och helger hyr Fritid ut den till föreningar och privatpersoner.

– Hallen blev ett lyft för gymnasieeleverna som tidigare bara hade en liten hall att använda. I anslutning till idrottshallen har skolan även fått tillgång till en styrketräningslokal för eleverna att nyttja på dagtid. Styrketräningen är till för skolundervisning och kan inte hyras på kvällar och helger, säger Patrik Lindqvist, byggprojektledare, Umeå kommun.

Föreningar och privatpersoner kan hyra på kvällar och helger

Redan nu har föreningar börjat boka upp sina träningstider i hallen.

– Mest tryck på att boka hallen är från idrottsföreningar under vardagkvällar. Övriga lediga tider kan hallen bokas av föreningar och privatpersoner via kommunens bokningssystem. Man kan också kontakta lokalbokningen för mer information om tillgänglig utrustning och villkor för att hyra, säger Tomas Savilahti, fritidskonsulent, Umeå kommun.

Arkinova Arkitekter har ritat idrottshallen och Nåiden Bygg har byggt den på uppdrag av Fastighet, Umeå kommun.

Boka Midgårdshallen

Lokalbokning
Umeå kommun
mejl

Telefon
090-16 18 55

Service och bokningsguide

Se avgifter och lokaler

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.