Startsida Umeå kommun
Pojke hoppar i badet

Vad händer på sommarlovet?

Skönt med sommarlov! I kalendern på www.umea.se/handerpalovet finns massor av förslag på vad du som är lovledig kan göra i sommar. Där tipsar kommunen, föreningar, enskilda grupper och andra om många olika aktiviteter för lovlediga ungdomar. Är du arrangör? Se till att din aktivitet finns med i kalendern!

Umeå kommun samarbetar med evenemangskalendern "Allt om Västerbotten" för att erbjuda alla lovfirare en bra kalender på webben. Evenemang för unga på lovet på alltomvasterbotten.se visas också på www.umea.se/handerpalovet. När du klickar på ett evenemang i kalendern kommer du till alltomvasterbotten.se där du kan läsa mer om evenemanget.

Händer på lovet-kort till elever

Du som är elev i förskoleklass till årskurs 9 i Umeå får ett Händer på lovet-kort via skolan innan skolavslutningen. Med kortet kan du till exempel bada gratis på utebaden eller spela gratis minigolf/bangolf i Holmsund. Läs i varje evenemang i kalendern om du behöver ta med kortet.

Bidra med tips

Ordnar du en aktivitetet under sommarlovet, lämna dina tips på aktiviteter till lovkalendern på www.umea.se/handerpalovet. Läs mer hur du gör på sidan.

Till tidigare lov har det skickats in massor av bidrag till lovkalendern. Vi hoppas att engagemanget finns kvar och att du och många arrangörer lägger in sina aktiviteter i lovkalendern, så att vi tillsammans skapar ett stort utbud och gör det synligt för barn, ungdomar och deras föräldrar.

Märk med "skollov" och berätta om det är gratis

När du skapar en aktivitet på www.alltomvasterbotten.se, märker du den med en av de kategorier som passar och som finns i kalendern. När du skapar en aktivitet som vänder sig till ungdomar under skollov, märker du även upp den med kategorin "skollov". Då visas evenemanget också i lovkalendern på www.umea.se/handerpalovet.

Om evenemanget är helt gratis så nämner du ordet "gratis" i evenemangstexten, då får evenemanget en "gratismarkering" i kalendern på www.umea.se/handerpalovet. Det hjälper besökaren på sidan att se vilka evemang som är helt gratis.

Mer information

Läs mer i lovkalendern

Har du små resurser att berätta om och marknadsföra ditt evenemang? Via länken nedan hittar du tips på vad du kan göra för att nå ut utan att det behöver bli så dyrt. Det är bland annat tips om affischeringstavlor, evenemangskalendrar och kontaktuppgifter till tidningsredaktioner:

Marknadsför ett evenemang

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.