Föreningar

För dig som förening och ideell verksamhet är föreningsbyrån på Umeå fritid din kontakt med Umeå kommun. Det finns drygt 750 föreningar i kommunen som på olika sätt får stöd av samhället. Oavsett om det handlar om kultur, idrott eller andra fritidsaktiviteter samlas alla dessa under föreningsbyrån.

Ekonomiska bidrag

Umeå kommun erbjuder olika former ekonomiskt stöd till kommunens föreningar. Alla bidragsansökningar ska lämnas in till och handläggas av föreningsbyrån. Oberoende av vilken politisk nämnd som sedan ska besluta om bidragen så är det föreningsbyrån som är din kontakt.

Hyra lokaler

Du kanske vill ha en övningslokal till kören, en idrottshall för innebandyträningen, en lokal för yoga med arbetsplatsen eller en möteslokal för kompisgänget? Det finns massor av lokaler av olika slag som föreningslivet i Umeå kan använda, allt från stora idrottsanläggningar till små lokaler för möten. Genom föreningsbyrån kan du boka en lokal som passar för dina behov och önskemål. Vi hyr i första hand ut kommunens lokaler till de föreningar som ansöker om tider, men även privatpersoner och företag boka lokaler i mån av plats.

Råd och stöd

Vid sidan av ekonomiska bidrag och uthyrning av lokaler arbetar föreningsbyrån också med rådvigning och stöttning för olika typer av föreningsfrågor. Vänd dig till föreningsbyrån om du till exempel

  • vill starta en ny förening
  • vill arrangera ett lotteri eller har frågor om tillstånd
  • vill ha råd kring ett evenemang
  • vill ta del av våra webbaserade tjänster
  • vill ha tips på marknadsföringsmetoder
  • har frågor om aktiviteter i det bostadsområde du bor i

Goda råd är dyra, men inte hos föreningsbyrån. Våra råd är till för dig!

Bild på föreningsbyrån
Kontakt

Föreningsbyrån
Umeå fritid
090-16 10 00 (växel)
mejl

Besöksadress:
Stadshusområdet, Södra flygeln (Gårdsannexet), Skolgatan 31, med infart från Brogatan.

Kontaktuppgifter till Umeå fritid

Följ föreningsbyrån på facebook

Följ Umeå fritid på Twitter

Webbtjänster

Aktivitetskort på nätet

Samtliga föreningar som har ungdomsverksamhet och vill ansöka om bidrag ska vara anslutna till Aktivitetskort på nätet.

Virtuellt kansli

Alla föreningar kan spara sina viktigaste dokument i det virtuella kansliet och få gratis uppkoppling via alla trådlösa som bredbandsoperatören har.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Dela
Sidan uppdaterad 2015-03-06 av Martin Svensson Kommunikation
Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Mejl, telefon och
andra kontaktvägar

Pressrum

Snabblänkar
Europas kulturhuvudstad 2014, Sveriges Arkitekters planpris 2012, Årets barnkommun 2012, 2010 års internationella världspris för innovativ fritid, Årets Ungdomskommun 2008, Årets Tillväxtkommun 2008, Sveriges IT-kommun 2007-2008, Guldlänken 2008, Sveriges Kvalitetskommun 2005-2007, Sveriges bästa studentstad 2006 och Årets konstkommun 2005-2006!