Startsida Umeå kommun

Alkohol- och drogrådgivning för unga

Är du ung och funderar eller känner oro när det gäller alkohol eller droger? Det kan gälla en vän eller dig själv. Du kan kontakta Ingången, kommunens alkohol- och drogrådgivning, som riktar sig till unga. Du får råd, information och stöd till förändring. Du får prata med någon som lyssnar och har förståelse för din situation.

Vi hjälper också till med en vidare kontakt inom socialtjänsten eller andra verksamheter om det behövs. Föräldrar och andra vuxna är också välkomna att höra av sig.

Bred kompetens

Ingången har personal med bred kompetens och kunskap i alkohol- och drogrelaterade frågor. Personalen har också lång erfarenhet av arbete med ungdomar och familjer.

Du kan vara anonym

Du får vara anonym om du vill, personalen har tystnadsplikt.

Kontakt

Ingången, alkohol- och drogrådgivning för unga
090-16 53 50
8.00-17.00 måndag-fredag
mejl

Du kan även kontakta:

Eva Hellgren
0730-83 53 50

Leif Lundin
072-551 53 50

Maria Lindahl
070-655 00 53

Det kostar ingenting att kontakta Ingången. Vill du träffa oss personligen går det också bra, då bokar vi ett besök i våra lokaler.

Ställ frågor till alkohol- och drogrådgivningen via webbformulär

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.