Startsida Umeå kommun
Krisberedskapsveckan, illustration

Delta under krisberedskapsveckan

Årets landsomfattande krisberedskapsvecka arrangeras från 28 maj till 3 juni. Krisberedskapsveckan ska öka din och alla andra människors medvetenhet om risker och få fler att förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. I år får kampanjen draghjälp av att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickar ut broschyren Om krisen eller kriget kommer.

Program för krisberedskapsveckan 28 maj–3 juni:

Informationskampanj
Måndag 28 maj, klockan 11.00–15.00
Umeå, Rådhustorget

Brandförsvar och säkerhet kör fram Gröna Vagnen, bjuder på kaffe och informerar om invånarens roll under en kris. Du får även möjlighet att pröva dina kunskaper i säkerhet inför en samhällsstörning. Tävla om entrébiljetter till badhuset Navet.

Nörda ner dig i krisberedskap
Torsdag 31 maj, klockan 13.00–16.30
Umeå folkets hus, Peterson-Berger-salen

Föreläsningsserie. Fullspäckad eftermiddag med föreläsningar om allt från zombieapokalypsen till landets livsmedelsberedskap på Folkets Hus. Begränsat med platser. Vi bjuder på fika!

Anmäl dig/skaffa biljett till föreläsningsserien

Informationskampanj
Lördag 2 juni, klockan 10.30–15.00
Umeå, Avion

Passa på och ställ alla dina frågor om krisberedskap till kommunens säkerhetssamordnare! Vad bör du ha hemma för att klara dig i en vecka?

Civilförsvarsföreningen informerar
Lördag 2 juni, klockan 11.00-14.00
Hörnefors, Coop

Ställ dina frågor till civilförsvarsföreningen och få information om hemberedskap utanför Coop i Hörnefors.

Kris och katastrof
Improvisationsteater med Skuggteatern
Lördag 2 juni, klockan 18.30
Ålidhem, Klossen

Skuggteatern improviserar på ämnet kris. Improvisationsteater skapas tillsammans med deltagarna. Ett samarrangemang mellan Umeå kommun, Skuggteatern, Studiefrämjandet och Ålidhem Äger.

  • 18.30: Introduktion på temat! Vad bör du preppa och för hur länge? Säkerhetssamordnare på Brandförsvar och säkerhet, Umeå kommun
  • 18.45: Improvisationsteater
  • 19.30: Avslutning. Du kan anmäla dig till studiecirkel i särskilda ämnen relaterade till "prepping" och hemberedskap. Begränsat antal platser. Fritt inträde.

Anmäl dig/skaffa biljett till improvisationsteater

Informationskampanj
Söndag 3 juni, klockan 11.00–14.00
Umeå, Coop Ersboda

Frivilliga Resursgruppen, Lottakåren, Civilförsvarsförbundet och Bilkåren informerar om sina roller och aktiviteter före och under en samhällsstörning.

Kontakt

Zacharias Tjäder
säkerhetssamordnare
Brandförsvar och säkerhet
090-16 22 30 zacharias.tjader@umea.se

Sidan har granskats 2018-05-18

Sidans kortadress: www.umea.se/krisberedskap

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.