Startsida Umeå kommun
Brandman

Vill du bli brandman i beredskap?

Vill du göra en insats för att hjälpa människorna på din hemort att känna sig trygga i vardagen? Då kan brandman i beredskap vara något för dig. Just nu söker vi brandmän i beredskap i Botsmark, Holmsund, Hörnefors, Sävar och Tavlesjö.

Kommunen har flera brandkårer för att kunna ge ett effektivt skydd till alla invånare. Vi tar emot ansökningar, gör uttagningar och tester löpande under året. Välkommen med din ansökan!

Vad innebär det att vara brandman i beredskap?

  • Som brandman i beredskap har du vanligtvis ett ordinarie jobb hos en annan arbetsgivare.
  • Vid larm ska du vara på brandstationen inom fem minuter när du har beredskap, dygnet runt.
  • Du har beredskap var tredje eller var fjärde vecka.
  • Vid larm kan en brandman i beredskap rycka ut på bland annat trafikolyckor, bränder, kemikalieolyckor, olyckor med farligt gods och djurlivräddning. I arbetet ingår underhåll av material.
  • Du får en första utbildning på hemorten. Därefter följer yrkesutbildning på någon av Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps skolor. Vissa kvällar och helger har du övning och utbildning på hemorten.
Kontakt

Magnus Sjögren
samordnare
Brandförsvar och säkerhet
mejl

Else-Britt Hansson
assistent
Brandförsvar och säkerhet
090-16 22 06
mejl

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.