Startsida Umeå kommun
Bild på barnen som plockar skräp på Ersmarks skola

Barnen på Ersmarks skola plockade skräp och vann pengar.

Ersmarks skola städade skolgården och vann pengar

Ersmarks skola blev lyckliga vinnare av 10 000 kronor för att de deltog i de årliga skräpplockardagarna. 65 förskolor och skolor i Umeå deltog med totalt 9 250 barn, elever och vuxna.

– Så fantastiskt roligt! Barnen var så entusiastiska när vi plockade skräp och det här blir ju verkligen en bonus. Vi kommer att låta elevrådet och utegruppen bestämma vad vi ska göra för pengarna, säger Monica Granholm, lärare på Ersmarks skola.

Vinsten överlämnas till Ersmark skola innan sommarlovet. Vinnaren utsågs genom lottdragning. Pengarna ska gå till förbättring av miljön för eleverna i skolan eller på skolgården.

Alla är vinnare

Alla de deltagande skolorna och förskolorna har förtjänstfullt utfört sitt uppdrag och alla är vinnare för att de fått en renare skolgård.

– Det är fantastiskt att så många har engagerat sig och bidragit till att göra Umeå rent, snyggt och tryggt. Barn har ett stort engagemang för vår miljö och det intresset vill vi de ska behålla och utveckla. Det ska skräpplockardagarna bidra till, säger Karin Isaksson, gatu- och parkchef.

Kontakt

Monica Granholm
lärare
Ersmarks skola
073-838 60 31 monica.granholm@umea.se

Karin Isaksson
gatu- och parkchef
070-332 25 32 karin.isaksson@umea.se

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.