Startsida Umeå kommun
bild på vintercyklist i Umeå

Snöröjning och sandning

Här hittar du som är trafikant och fastighetsägare information om vinterväghållning och trafiksäkerhet vintertid. Det finner också information om de prioriterade gatorna, gång- och cykelvägarna.

Snödagbok

I snödagboken får du veta var, hur och när arbete med snöröjning, sandning och annan vinterväghållning pågår. Snödagboken uppdateras av arbetsledare för snöröjningsteamet. Förklaring av ord och begrepp hittar du i ordlistan.

Sandsopning pågår

Sandsopningen pågår från april till i början på juni, i Umeå tätort och ytterområdena. I "Tidplan för sandsopning 2018" kan du läsa om när ditt område planeras att sopas.

 

Vill du få information via mejl?

Du kan prenumerera och få mejl när snödagboken uppdateras. Då får du direkt information om när och var snöröjning och sandning sker. Uppdatering av snödagboken sker främst under dagtid, men kan också ske på andra tider på dygnet beroende på vädret. Fyll i din mejladress och klicka på OK. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Hör gärna av dig med synpunkter via felanmälan i kommunappen eller webbformuläret.

Kontakt och felanmälan

Har du frågor om eller synpunkter på snöröjning och sandning?Känner du till platser med risk för trafikproblem, sämre framkomlighet och säkerhet på grund av snöfall, halka eller drevsnö?

Felanmäl/lämna synpunkt via webbformulär

Felanmäl/lämna synpunkt via app

Du kan också ringa 090-16 14 61.

Prenumerera

Sidan har granskats 2018-05-08

Sidans kortadress: www.umea.se/vinter

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.