Startsida Umeå kommun
Översiktsbild av nya Vasaplan. Fotomontaget framtaget av WSP, Wingårdh arkitekter och Trivector.

Översiktsbild av nya Vasaplan. Fotomontaget framtaget av WSP, Wingårdh arkitekter och Trivector.

Vasaplan

Vasaplan ska byggas om och bli en modern terminal med ökad kapacitet för bussar så att fler kan resa mer hållbart genom att åka buss.

Ombyggnaden medför att det blir smidigare byten mellan stadsbussar och man behöver bara korsa ett körfält i taget vid passage över Vasaplan, därmed blir trafiksäkerheten bättre och tillgängligheten ökar. På nya Vasaplan kan du också stämma träff med någon, umgås med vänner eller bara sitta i solen en stund.

Hela ombyggnaden ska vara klar under 2018 och då är Vasaplan anpassad för att klara både dagens och framtidens resenärsflöden.

Månadsbrev: Umeå centrum sommaren 2017

I sommar händer det mycket i Umeås centrum. En tillfällig popup-park kommer att byggas på Storgatan och vi skapar fler möjligheter för lek och umgänge.

Läs mer om Månadsbrev: Umeå centrum sommaren 2017

Ombyggnaden startar 2 maj

Det är Skanska som fått uppdraget att bygga om Vasaplan. Arbetet startar 2 maj. Byggandet av en mittplattform pågår under bussarnas sommartidtabell, 1 maj–1 oktober. Under denna tid kommer bussarna att få tillfälliga hållplatser och en tillfällig färdväg mestadels längs Västra Norrlandsgatan.

Läs mer om hur du påverkas av ombyggnaden.

Veckoinformation

När ombyggnaden startar kommer Skanska platschef att skriva veckoinformation om hur arbetet fortlöper i projektet.

Läs mer om veckoinformationen.

Prenumerera

För att prenumerera på aktuell information, bocka för rutan, fyll i din mejladress och klicka "Prenumerera". Avsluta din prenumeration genom att klicka på "Förändra prenumerationer".

Prenumerera på utskick
Tillgängliga prenumerationer
 
 

Förändra prenumerationer

Sidan har granskats 2017-05-16

Sidans kortadress: www.umea.se/vasaplan

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter
Pressmeddelanden

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.