Startsida Umeå kommun

Mark och anläggning på Forslundagymnasiet

Inriktningen mark och anläggning inom Bygg- och anläggningsprogrammet kommer från och med hösten 2018 att vara på Forslundagymnasiet med alla kurser, såväl teoretiska som praktiska. Det betyder att niorna i sitt gymnasieval söker direkt till mark och anläggning på Forslundagymnasiet.

Bygg- och anläggningsprogrammet på Forslundagymnasiet vänder sig till dig som i framtiden vill jobba med markarbeten, husgrunder, betong, stenbeläggningar och anläggningsmaskiner. Då väljer du inriktningen Mark och anläggning.

Du får lära dig att arbeta med mark och anläggning och får kunskap om hur man jobbar rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser.

Byggbranschen erbjuder en rad intressanta yrken och inom den här utbildningen läggs grunden till en karriär inom mark och anläggning.

Mer information

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.