Startsida Umeå kommun
Framsida

Illustrationer från föreställningarna: Mitt kalas, Apan, Ziggy och isprinsessan, Vi - en okänd opera av Bach?

Kulturprogram, för- och grundskolan,
vårterminen 2019

Arrangemangen som presenteras på den här sidan är kostnadsfria för för- och grundskolan, om inget annat anges på respektive sida.

Kultur i skolan

Anmälningsperiod för Kultur i skolan är öppen!

Anmälan för våren 2019 är mellan 6 december och 18 januari.

Programmen har begränsat antal platser. Det är inte först till kvarn som gäller utan platserna fördelas så rättvist som möjligt efter anmälningsperioden. Vi försöker vara så rättvisa som möjligt och prioriterar de som inte tidigare fått platser.

Bekräftelse av platser

Under vecka 5 skickar vi ut en bekräftelse med vilka platser ni har fått eller ifall ni tyvärr har blivit utan. Bekräftelsen skickas ut via mejl till den person som du anger som kontaktperson.

Det är viktigt att vi får in anmälningar under anmälningsperioden för att vi ska kunna fördela alla platser så rättvist som möjligt. Det är inte först till kvarn som gäller under anmälningsperioden.

Efter sista anmälningsdatum samlar vi alla anmälningar vi har fått in, ser tillbaka på statistik från föregående terminer och prioriterar de som har fått lite kulturaktiviteter via oss tidigare terminer/läsår. Vi försöker vara så rättvisa som är möjligt.

Sista anmälningsdag

Anmäl er innan 18 januari till kulturprogrammen våren 2019.

Anmälan och information 

Anmälan och information till programmen i Kultur i skolan ser ni under rubrikerna för respektive målgrupp.

Kulturbussen

Ni måste själva boka kulturbussen till dessa program. Kultur i skolan sköter inte administration av den.

Boka kulturbussen 

Konstprogram för skolan

Varje termin erbjuds konstprogram till grundskolans elever. Gå in och titta på de olika programmen samt anmäl er till konstpedagog. Anmälan är löpande under terminen.

Anmälan och program

 

Biblioteksvisningar på Väven

Väven tillhör alla. Låt barnen i din grupp komma hit och upptäcka denna skattkista. Vi erbjuder olika typer av visningar av stadsbiblioteket för förskolan och grundskolan.

Boka biblioteksvisning

 

Skolprogram på museum

Du kan anmäla dig till Bildmuseets, Västerbottens museums och Kvinnohistoriskt museums program löpande under terminen hos respektive arrangör.

Läs mer och anmäl till skolprogram på museum

 

Skolbio på Folkets bio Umeå

Folkets Bio Umeå erbjuder skolbio till hela grundskolan från förskolan till och med gymnasiet under fyra veckor utspridda under vårterminen.

Med skolbio vill vi uppmuntra till att se potentialen av film som en del av utbildningen, och att ställa frågor kring filmen och diskutera vad den kan betyda.

Frågor och anmälan: info@skolbioumea.se

Mer information till skolbio.

Bioprogrammet i PDF

Nyheter

Kontakt

Anna Berge
kulturkonsulent
090-16 33 22
070-217 40 99

Angelica Barahooi Johansson
kulturkonsulent
090-16 33 92
070-293 89 84

kulturiskolan@umea.se

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om kultur i skolan?
Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om kulturprogram i skolan. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumeration
behandling
.

Sidan har granskats 2019-01-10

Sidans kortadress: www.umea.se/kulturiskolan

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.