Upplevelser för barn

Kulturbussen kan bokas för besök till Bildmuseet & Idéan

Alla arrangemang för barn är gratis!

Under veckorna 37 & 38

Apelsindoft och penseldrag - För 3-åringar

Barnen bjuds in i sagorummet av Inger Nordin och får vara med när locket till den magiska sagolådan öppnas. Därinne finns den lilla älvan och alla hennes vänner i skogen – tillsammans ställs de inför ett problem… Barnen får höra berättelsen om Solägget av Elsa Beskow och efter sagan får de känna, smaka, dofta, måla, leka och dansa tillsammans.

Max tolv 3-åringar per grupp. Först till kvarn!

Anmälan görs till: inger.nordin@umea.se

Tid: 09.00-10.30 & 13.00-14.30                 Lokal: Idéan, Östermalmsskolan

Fredagar 5 september-5 december

Öppen kulturförskola 0-6 åringar -i samarbete med Bildmuseet

Bildmuseet är en mötesplats där föräldralediga kan möta konst och kultur. Tillsammans tittar vi på utställningarna och inspireras. I bildverkstaden kan föräldrar och barn vara kreativa tillsammans under ledning av en förskollärare från Idéan och en konstpedagog från Bildmuseet.

Tid: 11.00-15.00                 Lokal:Bildmuseet, ingen förbokning krävs.


21 november

1000-tals Lyktor

- under samma himmel, under samma kväll!

Umeås barn tillverkar ljuslyktor och ger dem som en gåva till staden för att tändas i Vänortsparken under invigningskvällen av ”Väven” Umeås nya hus för gränslösa kulturmöten. Installationen 1000-tals lyktor förvandlar som genom ett trollslag en helt vanlig ruggig höstkväll i en helt vanlig stad i Sverige till en magisk förtrollad kväll. En extra dimension är att andra städer i Sverige också tänder lyktor under samma himmel - Umeå Sveriges kulturhuvudstad i Europa.

Nedanstående erbjudanden - Förbokas på Bildmuseet

26 augusti-9 oktober

Kina på Bildmuseet– för 3-6 åringar

Vi gör en upptäcktsfärd i Bildmuseet och i utställningen Right is Wrong – om Kinesisk samtidskonst. Här finns färgstarka målningar, spännande skulpturer och installationer. Bildmuseets konstpedagog samtalar med barnen i utställningen och sedan gör vi praktiska aktiviteter i bildverkstaden.

4 november-19 december

Campanas– för 3-6 åringar - På Bildmuseet

Vi inspireras av utställningen Campanas av de brasilianska designbröderna Humberto och Fernando Campana som skapar egensinniga och färgglada möbler och objekt. Vi inspireras av deras sätt att använda vardagliga material på nya överraskande sätt. De tillverkar sina möbler exempelvis av rep, kartong, uppstoppade leksaksdjur, filt, bambu och plasttuber.

4 november-19 december

Skuggor och ljus– för 3-6 åringar - På Bildmuseet

Vi inspireras av utställningen A Draft of Shadows av den kanadensisk/mexikanska konstnären Rafael Lozano-Hemmer. Han jobbar bl.a. med robotstyrt ljus och rörelsesensorer i sin konst. I de rumsinstallationer som Lozano-Hemmers skapar kan besökaren vara med och påverka ljus och skuggor.

För mer information: lisa.lundstrom@bildmuseet.umu.se http://www.bildmuseet.umu.se/sv/program/skolprogram

Kontakt

Idéan Inger Nordin Tel 090 16 34 21 inger.nordin@umea.se

Bildmuséet
Lisa Lundström
Umeå universitet
lisa.lundstrom@bildmuseet.umu.se

Sidan uppdaterad 2014-08-11 av Anna-Lena Öqvist För- och grundskoleverksamhet
Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Mejl, telefon och
andra kontaktvägar

Pressrum

Snabblänkar

Sök på umea.se/kommun

Dela
Europas kulturhuvudstad 2014, Sveriges Arkitekters planpris 2012, Årets barnkommun 2012, 2010 års internationella världspris för innovativ fritid, Årets Ungdomskommun 2008, Årets Tillväxtkommun 2008, Sveriges IT-kommun 2007-2008, Guldlänken 2008, Sveriges Kvalitetskommun 2005-2007, Sveriges bästa studentstad 2006 och Årets konstkommun 2005-2006!