Startsida Umeå kommun

Språkintroduktion

Språkintroduktion (SI) är ett program för dig som är i åldern 16-20 år, ny i Sverige och vill studera för att få godkända betyg motsvarande årskurs 9. Vi har en kontinuerlig intagning över året.

Språkintroduktion finns på fyra gymnasieskolor i Umeå, Dragonskolan, Forslundagymnasiet, Fridhemsgymnasiet och Midgårdsskolan. Du som nyss kommit till Umeå och/eller studerat svenska kortare tid än 2-3 terminer börjar på Forslunda, sedan fortsätter du på Midgårdsskolan, Dragonskolan eller Västra gymnasiet. Efter samtal, kartläggning och tester placeras du i de ämnesgrupper som passar din kunskapsnivå.

Vi följer nuvarande lagstiftning (SL 29 kap, 3§) vilket innebär att vi inte erbjuder personer över 18 år att påbörja utbildning på Språkintroduktion.

Obs! Klicka för större bild.

Kontakt

Ann-Charlotte Gavelin Rydman
rektor
Språkintroduktion
070-311 49 09
mejl

Birgitta Edlund
biträdande rektor
Språkintroduktion
072-252 15 82
mejl

Carina Ovesson
administratör
Språkintrodukton
090-16 59 83
mejl

Mer information

Would you like to read about Språkintroduktion in another language?

Click here to read about introduction programmes at Skolverkets webbpage

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar
Felanmälan
Förslag, synpunkter

Genvägar

Sök på umea.se/kommun

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.