Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

15 miljoner i investering i Limes Audio

Inlandsinnovation investerar 15 miljoner kronor i Umeåföretaget Limes Audio. Nu väntar en lansering av bolagets teknik för ljud vid video- och telefonkonferenser på den internationella marknaden.

Intresset för det Umeåbaserade ljudteknikföretaget Limes Audio är stort. Företaget har på två år fördubblat omsättningen samt antalet anställda och fick nyligen ett patent på sin teknik beviljat i USA. Nu investerar det statligt ägda riskkapitalbolaget Inlandsinnovation 15 miljoner och går in som delägare i Limes Audio.

– Limes Audio har en spännande produkt som ligger i tiden, ett starkt team och potential att bli internationellt marknadsledande inom sin nisch, säger Inlandsinnovations vd Håkan Berg.

Grund för nästa steg

Investeringen innebär att Limes Audio nu kan sikta ännu högre och nå fler kunder som är i behov av bättre ljudkvalitet i sina produkter. Samtal pågår med potentiella kunder både Europa och USA och målet är att bredda marknaden och låta fler få känna av bättre ljud i till exempel smartphones, smarta TV-apparater och läsplattor.

– Vi är väldigt entusiastiska över att få Inlandsinnovation som delägare. Vår affärsidé och teknik är skalbar och nu får vi kraft att på riktigt ta steget ut på de stora marknaderna och möta de riktigt stora kunderna. På den resan är det en trygghet att ha en partner som Inlandsinnovation, säger Fredric Lindström, vd Limes Audio.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag