Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bostaden inviger sina första laddstolpar på Ålidhem

I samarbete med Umeå Energi inviger Bostaden nu de allra första laddstolparna för elbil i ett av sina bostadsområden. Invigningen sker i samband med den hållbarhetsmässa som anordnas på vinterträdgården.

Laddstolpar kommer att behövas i takt med att det blir allt vanligare med laddningsbara fordon. I Sverige är målsättningen att det år 2030 ska finnas en miljon elbilar i Sverige. I samarbete med Umeå Energi har Bostaden därför valt att sätta upp två st elstolpar med totalt fyra laddplatser på Geografigränd 2, på Ålidhem. Invigningen sker lördag den 24 september i samband med en hållbarhetsmässa som anordnas i vinterträdgården på Geografigränd.

– På Ålidhem har det sedan tidigare inte funnits laddmöjligheter för elbil och i och med att Ålidhem utvecklats till en mer hållbar stadsdel tycker vi att det passar bra att placera laddstolparna där. På Ålidhem finns dessutom solceller uppsatta inne i bostadsområdet och det är dessa som kommer att försörja laddstolparna med förnybar el, säger Royne Söderström, hållbarhetsstrateg på Bostaden.

– Det här är ytterligare ett steg mot en utbyggd infrastruktur för laddning av elfordon i Umeå. Vi är glada över att tillsammans med Bostaden få medverka till detta, säger Henrik Bristav, hållbarhetsstrateg på Umeå Energi.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag