Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Dubbla förstapris till Brännland Cider

Brännland Cider i Umeå vann två första pris och årets bästa produkt i två olika kategorier Vid SISGA, International Hall of Gala Ciders. Tävlingen anordnas årligen i Asturien i Spanien.

Brännland Cider Pernilla Perle utsågs till årets bästa halvtorra cider och Brännland Iscider Fatlagrad 2013 blev årets bästa iscider. I tävlingen, som arrangeras årligen av stiftelsen Asturias XXI tillsammans med spanska cidertidningen La Sidra, görs en kollektiv bedömning av de närvarande producenterna.

– Att vinna vid SISGA betyder extra mycket eftersom bedömningen görs av andra producenter från hela Europa. Med iscidern visste vi att vi hade en god chans att placera oss högt i prislistan, men att också få vinna den halvtorra klassen med Pernilla Perle betyder extra mycket för oss. Det är inte bara en cider som står oss nära personligt, utan den representerar också en helt ny stil i Sverige och Europa, Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider.

Utökad produktion

Brännland Iscider Fatlagrad 2013 är Brännland Ciders första fatlagrade årgång. Pernilla Perle är en halvtorr cider som ursprungligen var en gåva från Andreas Sundgren Graniti till sin hustru i liten upplaga 2015. Responsen från marknaden på produkten var dock sådan att man beslutade om att utöka produktionen under 2016.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag