Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Egen filosofi succé för Umia

Vinnarna av Umeå kommuns företagspris 2014 – Umia – har sedan starten 2010 vuxit till ett av regionens starkaste installationsföretag med en omsättning på 170 miljoner kronor och 100 anställda. Vid årets sista Morgonpass den 4 december berättade delägarna Andreas Dunder, Martin Hörnquist, Hans Sjölander och André Ruuth om framgångssagan.

– Det är en fantastisk resa, men vi hade en väl genomarbetad affärsplan och en mycket detaljerad budget så vi stack ut hakan och sa att vi skulle omsätta 100 miljoner och ha 70 anställda efter fem år. Det tog tre, säger André Ruuth.

Själva ser de resultaten som ett mått på vad man kan åstadkomma när man tillåter människor att jobba tillsammans och låter kunskap och kompetens komma fram och blomma ut.

Filosofin

Umia jobbar med el-, fläkt-, rör-, regler- och energiteknik.

– Det är en gammal bransch, där det vanliga är att företaget är uppdelat med varje teknik för sig och med resultatkrav på varje enskild avdelning.

Hos Umia är grundtanken är att alla dessa tekniker är viktiga, men att ingen är större än samarbetet och slutresultatet. För att göra det enklare för beställaren, minska riskerna med att saker hamnar ”mellan stolarna” och utveckla det egna tekniska kunnandet har varje projekt en projektledare som jobbar tekniköverskridande och följer hela projektet från ”ax till limpa”.

– Vi gör egentligen allt i ett husbygge utom att bygga själva huset och genom att råda över helheten kan vi också prestigelöst välja teknisk lösning utifrån vad som är bäst för projektet.

Håller sig till planen

Det händer att beställarna bara vill köpa en teknik, exempelvis elektriker, men där har Umia valt att hålla sig till sin affärsidé.

– Är det så tackar vi nej till uppdraget. Om vi skulle ge avkall på vår affärsidé skulle det innebära att det blir obalans i hela företaget, även om beställaren gärna vill ”plocka russinen ur kakan” säger André Ruuth.

Bästa personalen

Att bolaget har en gemensam kassa tror de själva har varit nyckeln till framgången och en förutsättning för att skapa en stark vi-känsla hos personalen.

– Det blir inget vi och dem. En kassa ger ökat intresse för samverkan och går det bra för bolaget går det bra för alla.

Med 100 anställda tycker de att storleken på företaget är ganska bra och den närmaste tiden kommer att handla mer om att utveckla interna processer än att växa i storlek.

– Vi har marknadens och branschens bästa personal, men vi får inte bli så stora att vi-känslan går förlorad, därmed inte sagt att vi inte vill växa, vi är trots allt entreprenörer.

Sista ordet

Traditionsenligt fick näringslivschef Roland Carlsson sista ordet, och han sammanfattade det gångna året med att konstatera att det mesta han förutspådde för 2014 också slog in.

Rolands önskelista för 2015 innehåller förutom att näringslivet ska växa och bostadsbyggandet ska öka, också bland annat att det ska fattas beslut om Västra länken, att Bromma flygplats blir kvar och att Udominate vinner SM i basket.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag