Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Nästa nivå – för affärer och basket

Elitbasketklubben Umeå BSKT har startat affärsnätverket Nästa nivå. För deltagande företag betyder det kontakter och affärer, och basketklubben får intäkter som sportsligt kan leda till – nästa nivå.

Affärsnätverket är uppbyggt av Jan Marklund. Med sig har han Skellefteå-påbrå, över 30 års erfarenhet som klubbledare och mer än tio års rutin på att bygga och förädla affärsnätverk för bland andra basketklubben Solna Vikings i Stockholm.

För honom var det självklart att nappa när Umeå hörde av sig.

– Jag har verkligen blivit fäst vid klubbens profil, både vad gäller sociala åtaganden och sportsliga ambitioner. Man spenderar inte pengar som inte finns utan jobbar i stället långsiktigt, säger Jan Marklund.

Frukostmöten

Nästa nivå erbjuder ett utökat kontaktnät, affärsmöjligheter samt exponering och marknadsföring på webbplats, i trycksaker och i sociala medier.

– Den lilla avgiften som företagen betalar går oavkortat till klubben, säger Jan Marklund.

Träffpunkten är de 10 frukostmöten på lika många företag som hålls per säsong, där alla kan bjuda in en gäst. Mötena inleds med ett frukostmingel. Efter att värdföretaget presenterat sig gör övriga företagare detsamma. Det avslutande minglet ägnas åt att boka affärsmöten.

Affärer och socialt utbyte

I dagsläget är drygt 20 företag anslutna till affärsnätverket.

– Den dagen som 50 företag har anslutit sig, har föreningen tagit sig till nästa nivå, säger Jan Marklund.

Ett företag som redan klivit på är cykelbutiken By Bike, som vid det senaste nätverksmötet representerades av Roland Hedlund:

– Jag ser nätverket som ett bra sätt att bygga affärer samtidigt som man också får ett socialt utbyte.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag