Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Naturskolan i Umeå kan få internationellt pris

Utbildningsdepartementet har nominerat Naturskolan i Umeå till Unesco-Japanpriset 2016 för arbetet med utbildning för hållbar utveckling.

Enligt nomineringen förtjänar Naturskolan att få priset för sin betydande kompetensutveckling till skolledare, pedagoger och barn/elever i lärande för hållbar utveckling (LHU). Tre nominerade verksamheter från Sverige går nu vidare till Unescos internationella jury, som kommer att tillkännage vinnaren i september.

– Det är oerhört hedrande att arbetet med lärande för hållbar utveckling inom för- och grundskolan i Umeå uppmärksammas. Vi på Naturskolan tycker att det känns meningsfullt att kunna bidra med kunskaper och motivation och ser våra barn och unga som en mycket viktig målgrupp i Umeås arbete för en hållbar framtid, säger Erika Åberg, enhetschef på Naturskolan.

Pedagogisk resurs

Naturskolan i Umeå är en pedagogisk resurs vid för- och grundskolans utvecklingsavdelning. Man erbjuder kompetensutveckling till alla kommunens skolor, för att genom lärande för hållbar utveckling och ofta utomhuspedagogik, bidra till skolornas måluppfyllelse. Naturskolan är dessutom verksam i regionala, nationella och internationella samarbeten, bl.a. i Vietnam.

Mer information:

Läs mer om Naturskolan på deras hemsida.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag