Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Panta ännu mera i Umeå

Gimonäs Återvinningscentral i Umeå får Norrlands första exemplar av den nya storpantarautomaten Pantamera Express. Den underlättar för den som vill panta mycket på en gång.

Den nya pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man i förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Maskinen sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter.

– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart och enkelt sätt att göra rätt, och vi hoppas att ännu fler kommer panta mera, säger Lars Wård, sektionschef för grovavfall vid Vakin.

Utbetalningslösningar

Pantaren kan välja mellan att få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar, som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål. På Gimonäs har man valt att skänka sin gåvopant till WaterAid.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag