Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Peter Juneblad ny näringslivschef i Umeå kommun

Peter Juneblad efterträder Roland Carlsson som näringslivschef i Umeå kommun. Juneblad, som sedan 2013 har haft motsvarande uppdrag i Örnsköldsvik, tillträder tjänsten till sommaren.

– Peter har mycket bred erfarenhet och kunskap om företagande och näringslivets villkor och förutsättningar. Han har också ett stort nätverk inte bara i Umeå utan hela regionen. Han motsvarar väl våra önskemål om en ledare som tillsammans med sina medarbetare, och övriga kommunorganisationen, bidrar till Umeås fortsatta tillväxt genom att skapa bra förutsättningarna för näringslivets utveckling, säger Johan Gammelgård, tillväxtdirektör, Umeå kommun.

Fortsatt utveckling

Peter Juneblad kommer från Umeå och är i grunden jurist efter utbildning vid Umeå universitet. Han har tidigare haft ledande befattningar inom Folksamkoncernen och Västerbottens-Kuriren AB.

– Jag har oerhört stolt och glad över att ha fått detta förtroende. Umeå är en stad i stark tillväxt och med höga ambitioner. Jag ser fram emot att tillsammans med de duktiga medarbetarna på Umeå kommun göra vad jag kan för att skapa de bästa förutsättningar för vårt näringsliv och för att Umeå ska utvecklas, säger Peter Juneblad.

Mer information:

Johan Gammelgård
tillväxtdirektör
Umeå kommun
070-344 84 64
mejl

Peter Juneblad
tillträdande näringslivschef
Umeå kommun
070-225 72 15

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag