Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bilden visar David Sandberg som Kung Fury i den guldbaggevinnande kortfilmen med samma namn.

David Sandberg som Kung Fury i den guldbaggevinnande kortfilmen med samma namn.

Prisade Umeåfilmen Kung Fury blir långfilm

Den guldbaggevinnande kortfilmen Kung Fury blir till långfilm med Hollywoodstjärnorna Michael Fassbender och Arnold Schwarzenegger i rollistan. Finansiering har säkrats och produktionen förväntas starta den 29 juli.

David Sandberg från Umeås 80-talsdoftande guldbaggevinnare från 2016 får långfilmsuppföljare i "Kung Fury 2". I rollistan finner vi bland andra Michael Fassbender, Arnold Schwarzenegger, Eiza Gonzales, David Hasselhoff och David Sandberg själv, som även skriver manus och regisserar.

Inspelning startar i sommar

Produktionen av filmen förväntas starta den 29 juli och medfinansieras och medproduceras av Creasun Entertainment USA och av Argent Pictures.

– Det känns nästan overkligt att äntligen vara igång! Det återstår mycket hårt arbete men precis som en Västerbottensost är "Kung Fury 2" värd att vänta på, säger Pelle Strandberg, en av filmens producenter.

Följer upp prisad internetsuccé

Kortfilmen Kung Fury är en internetsuccé som visats mer än 40 miljoner gånger på Youtube. Den har också fått utmärkelsen bästa film på Mexico City International Contemporary Film Festival 2014 och nominerats till priserna Illy Prize och Queer Palm - Short Film under Cannes Film Festival 2015.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag