Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Bilden visar ägarna av Burmans, Jo kommunikation och Z-profil.

Skandinaviens äldsta skivbutik får hjälp

Umeåföretagen Jo Kommunikation och Z-profil vill att den konkurshotade skivbutiken Burmans Musik ska få leva i många år till. Butiken får en kampanjinsats värd närmare 100 000 kronor.

– Det här är ett sätt att ge tillbaka till Sverige efter allt Sverige har gett mig under mina elva år här, säger Edel Puntonet, vd på Jo Kommunikation.

Burmans musik, som är Skandinaviens äldsta skivbutik, räddades nyligen från konkurs. Nu vill Jo Kommunikation och Z-profil ta fram en långsiktig lösning för den butiken.

– Vi vill inte att butiken ska hamna i samma situation igen. För oss är Burmans Musik mer än bara en butik. Det är en mötesplats för musiker i Umeå, en plats där många nya musiker gjort sin första konsert, säger Leif Norén på Z-profil.

Ny webbplats

Tanken är nu att Jo Kommunikation ska bidra med en webbplats åt butiken och driva trafik till webben genom strategi och annonser. Z-profil ska stå för finansieringen av annonsköp.

– Det känns riktigt kul att vi är två företag som hjälps åt. Vi tror att det här kan hjälpa butiken att gå runt av sig själv, säger Edel Puntonet.

”Känns helt fantastiskt”

Produktionen är redan igång och Jo Kommunikation och Z-profil räknar med att lansera den nya webben och kampanjen inom några veckor.

– Det här känns helt fantastiskt. Jag har arbetat helt ensam de senaste fyra åren så det känns väldigt bra att ha andra som hjälper mig. Jag ser fram emot att välkomna alla nya ansikten som är på jakt efter sina favoritskivor, säger Stefan Nilsson, som drivit Burmans Musik sedan 1999.

– Nu hoppas vi att fler företag vill bidra med annonspengar, så vi kan göra en ännu längre och större reklamkampanj, säger Leif Norén på Z-profil.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag