Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Sommaren i Umeå – lång och het

Notera ”Ledig” i kalendern. Knappa in 63°49'32'' N, 20°15´49'' Ö i en GPS, och sedan väntar ett par evenemangstäta sommarmånader i Umeå.

Fyra dagar har blivit till fem när Kulturnatta och Sommaren i City slagits ihop och utvecklats till det nya Umeå Live. Dagarna är fullspäckade med kända artister, dans, teater, idrott, glass, mat, dryck och annat. Alla Umeå Live-arrangemang hålls i samband med något annat evenemang i stan.

Den första Live-akten är i anslutning till Wheels Nationals Norr, Norrlands största träff för motorentusiaster. Då uppträder Brolle, välbekant från bland annat Ladies Night och ”Mellon”.

Fler stjärnor

Lika mycket live, men vid ett annat tillfälle, är Attack, Dan Hylander och Millas Mirakel, som gör en djupdykning i 80-talets hits.

Andra artister som kommer till Umeå Live är Mariette, känd från Melodifestivalen och Idol, Albin (mannen bakom den gigantiska hiten Din soldat) samt Loreen, som vann European Song Contest 2012 med låten Euphoria.

Puls i olika tempon

Fler exemplar i den musikaliska rabatten är Sveriges största sommarturné Diggiloo och en internationell tangofestival. Guitars erbjuder en resa i rockhistorien med guidade turer genom en av världens finaste gitarrsamlingar.

Aktiviteter som också höjer pulsen är kampsportsuppvisning på Rådhustorget, Fotbollsfestivalen, IBK Dalens 25-årsfirande på Skeppsbron samt mässan Stora Nolia.

Lugnare går det till i Umeås shoppingsvärld, på de tio restauranger som rekommenderas av White Guide och i det nya kulturhuset Väven. 

Mer information:

Läs mer om allt som händer i Umeå i sommar på www.visitumea.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag