Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Antalet besökare i Umeå ökar under första kvartalet 2016

Enligt de senaste siffrorna från SCB och Tillväxtverket har gästnätterna på hotellen i Umeå ökat med ca 23 procent januari tom april jämfört med 2015. För april är ökningen nästan 43 procent jämfört med föregående år. Totalt antal gästnätter under april var 45 325. Siffrorna är preliminära och innefattar även de mindre hotellanläggningarna.

I Umeå finns i dag drygt 1 600 hotellrum och kapacitetsutnyttjandet ackumulerat är 74 procent måndag – torsdag och under helgerna 52 procent.

Att intresset för Umeå som besöksmål fortsätter ser Visit Umeå på antalet besökare på webbplatsen visitumea.se. Sajten har under årets första kvartal haft fler besökare än under 2015. Totalt besöktes sajten av 197 000 under första kvartalet, en ökning med ca 23 procent.

– Det är roligt att vi visar så positiva siffror med tanke på den ökning vi såg redan under kulturhuvudstadsåret 2014 och under 2015. Idag har vi betydligt fler rum att fylla så vi jobbar vidare med att sälja, marknadsföra och utveckla vår destination för att locka fler besökare. Vi ser också fram emot en riktig bra sommar, säger Anna Wikholm Kjellberg vid Visit Umeå.

Mer information:

Anna Wikholm Kjellberg
VD
Visit Umeå AB
070-579 62 87

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag