Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

CodeMill från Umeå i stor internationell affär

Umeåföretaget CodeMill har tecknat avtal med internationella Guardian News and Media för att utveckla verktyg för deras videoproduktioner.

– Vi är mycket glada över detta avtal, säger Rickard Lönneborg, vd för CodeMill.

– Många av våra nuvarande kunder finns i London och Storbritannien, och det är ett område som vi vill fortsätta att växa i, säger Johanna Björklund, vice koncernchef och chef för forskning och utveckling.

– Vi ser redan ringar på vattnet i samband med den här affären, fortsätter Rickard Lönneborg.

CodeMill är ett svenskt IT-utvecklingsbolag med expertkunskaper inom system och analys för mediekanaler och kommer nu att anpassa systemet Cantemo Portal som används av Guardian News and Media för deras arbetsflöden.

Innebär nyrekryteringar

Samarbetet med Guardina News and Media ska fokusera på att göra systemet mer effektivt, mer säkert och snabbare för hantering av videomaterial för journalister och redaktörer.

För CodeMill är projektet en bekräftelse på företagets ställning för utveckling av skräddarsydda system för videoproduktion och andra medier. Det innebär också en tillväxt för bolaget som, enligt Rickard Lönneborg, innebär nya rekryteringar.

CodeMill är ett avknoppningsföretag från Umeå universitet och utsågs till Årets avknoppningsföretag på Umeågalan 2013. Företaget finns även med på Almis BIG29-lista över svenska företag med spännande affärsidéer och stor tillväxtpotential på marknaden.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag