Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Edelphoto går in i kommunikationsbyrå

Edel Puntonet blir VD och delägare i kommunikationsbyrån Jo Kommunikation AB. Edel Puntonet har hyllats som Årets unga företagare på Umeågalan 2014 och även utsetts till Årets Nybyggare 2015 i Västerbotten.

– Mina styrkor som nybliven svensk är att jag har andra referensramar än de flesta andra i branschen. Min uppväxt på Kuba har gjort mig orädd. För mig finns inga tankar på misslyckande, jag kör stenhårt tills jag lyckas och nu är det Jo Kommunikation som gäller, säger Edel Puntonet som hyllades som Årets unga företagare på Umeågalan 2014.

– Jag har också lärt mig otroligt mycket i Sverige, här gäller verkligen inte mañana mañana. Här ska man vara i tid och hålla sitt ord. Nu kan jag ta med mig det bästa av två världar och tillsammans med Jo skapa framtidens kommunikationsbyrå, berättar Edel Puntonet.

Mångfald ger fler perspektiv

– För att våga tänka nytt behövs det personer som rör om lite i grytan, därav vikten av mångfald.

För oss känns det helt rätt att Edel går in som ny delägare och VD. Han kommer att ta företaget till nästa nivå, kommenterar Edvin From, tidigare VD.

EdelPhoto AB går in med hela verksamheten i Jo Kommunikation AB och därmed blir det totalt sju anställda på företaget. Edvin From fortsätter som vice VD.

– Vi tror på framtidens Norrland och vill bredda vårt företag ännu mer. Målet är att inom två år vara betydligt flera anställda än idag och siktar på hälften kvinnor och män med varierade erfarenheter och bakgrund. På så sätt kommer vi att erbjuda en bredd som gör oss unika i kommunikationsbranschen, avslutar Edel Puntonet.

Bakom Jo Kommunikationsbyrå står bland annat Edward Lantz som under åren 2007-2014 drev IT-Hantverkarna i Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå. Efter att ha sålt företaget till e-handelsjätten Dustin arbetar han nu även inom resebranschen.

Jo Kommunikation startade sin resa på företagsinkubatorn BIC Factory i Umeå, då med namnet Studio Matris.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag