Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Fores Nord öppnar i Umeå

Fores Nord öppnar i Umeå, i samarbete med Esam. Tanken är att Fores Nord ska vara en länk mellan akademi, näringsliv och politik samt mellan regional och nationell politik. Lanseringen sker måndag den 13 mars kl 11.30-13 på Sliperiet i Umeå.

Som den enda tankesmedjan i Sverige har Fores valt att finnas representerad i syd, väst och nord, utöver kontoret i Stockholm. Måndag den 13 mars öppnar verksamheten i Umeå.

- Sverige är större än Stockholm och rikspolitiken behöver influenser från hela landet. Vi vill fånga upp och förmedla forskning från universitet och högskolor, norra Sveriges näringslivs framgångar och behov, spänstiga ideella initiativ och kommuners nytänk, säger Mattias Goldmann, VD Fores.

Fores samtliga fyra program, som omfattar det digitala samhället, ekonomiska reformer och entreprenörskap, klimat och miljö samt migration och integration, kommer nu att mer systematiskt hämta intryck från norra Sverige.

Umeå blir Fores hub för norra Sverige, i samarbete med Esam vars vision är att steg för steg förändra världen i riktning mot hållbarhet.

- Samarbetet med Fores kan förbättra dialogen inom hållbarhet kring många av de ämnesområden som ligger i linje med vår värdegrund. Esam är politiskt obunden och har som utgångspunkt att bjuda in och samarbeta med samhällets alla aktörer, så länge våra egna värderingar inte kompromissas. Vi ser fram emot att främja hållbarhetsdialogen med Fores! säger Angéla Nätt-Ekman, seniorkonsult Esam.

Samtalet vid lanseringen fokuserar på samverkan mellan entreprenörskapet och akademin, en hållbar politik för hela regionen, digitalisering och människan, urbana tolkningsföreträden och maktrelationer, populism och det politiska samtalet samt behovet av ny lagstiftning och styrmedel för minskad klimatpåverkan.

Lanseringen av Fores Nord sker måndag kl 11.30-13 på Sliperiet i Umeå. Agneta Marell, professor och VD på Umeå Universitet Holding, Helena Lindahl, riksdagsledamot (C) och Ambra Trotto, Studio Director på Interactive Institute Umeå medverkar, liksom Malin Rönnblom docent i statsvetenskap, Karlstads och Umeå universitet och Mikael Hjerm, professor i sociologi, Umeå universitet, samt Fores ordförande Lars Weinehall och Fores VD Mattias Goldmann.

Mer information:

Läs mer på Fores webbplats, eller kontakta:

Tove Mellgren
samordnare
Fores Hela Sverige
070-347 99 90
mejl

Mattias Goldmann
VD
Tankesmedjan Fores
070-309 00 45
mejl

Angéla Ekman-Nätt
seniorkonsult
Esam
073-182 44 25
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag