Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Guitars -The Museum, Hotel Vännäs och Köksbaren utnämndes till årets turisföretag

För 13:e året i rad har årets turistföretagarpriser delats ut. Umetjur tilldelades Guitars - The Museum, Umeko till Hotel Vännäs och Umekalv till Köksbaren. Stora Hotellet fick årets hederspris.

Umekalv tilldelades Köksbaren med följande motivering:

Ett trevligt och öppet ställe med mycket ljus och hemtrevlig inredning. Berömda för sina kötträtter men allt uppskattas - hemlagat med det lilla extra!  Det lokala är viktigt i menyn och bara här kan man beställa drinken ”Fjällbjörk med sav”.

Lättsam och charmig personal som samtidigt är professionella och med mycket goda kunskaper i mat och vin. - Allt är genuint och genomtänkt.

UmeKo tilldelades Hotel Vännäs med följande motivering:

Ett populärt koncept som lockar till besök, däribland den populära sommarfesten som varje år gästas av stora svenska artister, samt en välutvecklad meny som grundar sig i lokalproducerad.

Ett kontinuerligt arbete med att skapa nya events som kan locka till ännu fler besökare, ett exempel på detta är krogshowen ”The rockin Movie picture show” som visas under hösten.

UmeTjur tilldelades Guitars – the Museum med följande motivering:

En unik samling - den största i världen i sin genre, lyfte Umeå som besöksmål! Världsartister och musikmagasin från hela Europa fortsätter att besöka museet för att rapportera om denna unika samling.

Även den som inte är insatt i ämnet får en spännande upplevelse under den guidade turen då de fantastiska historierna berättas.

Tack vare bröderna Samuel och Michael Åhdéns entusiasm, viljestyrka, och ödmjukhet har Umeåregionen fått ett världsunikt besöksmål som lockar många tillresande.

Visit Umeå och Umeåregionens turistbyrådelade i år även ut ett hederspris till Stora Hotellet Umeå med följande motivering:

Samordnat och unikt koncept med hotell, restaurang, torg – allt i ett.

Ett annorlunda koncept som gett Umeå och regionen ett stort PR värde under året. En besöksanledning i besöksmålet!

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag