Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Hi5 får stororder från Sveriges Radio

Umeåföretaget Hi5 ska leverera datorarbetsplatser till hela Sveriges Radio, en stororder som gäller för landet.

Efter avslutad offentlig upphandling tecknar Sveriges Radio nytt ramavtal med Umeå- och Luleåbaserade Hi5 för leverans av bärbara och stationära persondatorer samt relaterade tjänster och tillbehör. Avtalet löper under två år med möjlighet till förlängning.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att få bli Sveriges Radios leverantör av datorarbetsplatser. Det är en betydelsefull affär för oss och ett kvitto på att Hi5 har ett mycket konkurrenskraftig erbjudande till marknaden, säger Niklas Tiger, vd för Hi5.

Helhetslösning

Avtalet löper under två år med option på förlängning i ytterligare två år. Åtagandet omfattar, förutom leverans av datorer och tillbehör, tjänster som webbportal för beställningar, service, support, service management och worldwide på-platsen-support.

– Vår fördel som bolag är vår höga kompetens, vår flexibilitet och vår förmåga att snabbt och effektivt anpassa oss efter våra kunders specifika behov. I ryggen har vi nära samarbeten med de branschledande tillverkarna och distributörerna, vilket innebär att vi också har musklerna som krävs för att leverera stora volymer till rätt pris och kvalitet. För Sveriges Radio innebar detta att Hi5 kunde erbjuda det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet, avslutar Niklas.

Sveriges Radio är organiserat med verksamhet i Stockholm och på 25 lokala produktionsorter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Sveriges Radio har 1700 anställda varav hälften är verksamma i Stockholm.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag