Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Klart med ny föreståndare för Sliperiet

Marlene Johansson blir ny föreståndare för Sliperiet – Umeå universitets nya satsning på innovation och samverkan. Hon har sedan i september varit tillförordnad föreståndare. Den 1 februari kliver hon på som ordinarie.

– Vi är mycket glada över vår nya föreståndare. Marlene är en inspiratör och har ett stort engagemang för Sliperiet. Dessutom har hon en bred erfarenhet av samverkan och hennes forskning och undervisning ligger ämnesmässigt nära det nya uppdraget, säger Agneta Marell, vicerektor för samverkan och innovation samt ordförande i styrelsen för Sliperiet.

Bakgrund på Handelshögskolan

Marlene Johansson är universitetslektor vid Handelshögskolan, Umeå universitet, och har under hösten även varit tillförordnad föreståndare för Sliperiet på Konstnärligt campus. Där har hennes arbete varit inriktat på att bygga upp verksamheten med målet att Sliperiet ska fungera som en kreativ mötesplats för samverkan och innovation. Hon är väldigt glad över att få möjlighet att fortsätta utveckla Sliperiets innovationsmiljö.

– Vi är ett väldigt bra team av medarbetare på Sliperiet, och tillsammans med forskare, lärare, studenter, entreprenörer och kreatörer som finns i miljön skapar vi en kreativ kraft och lust att utveckla. Vi satsar på att bygga en sammanhållen innovationsmiljö med studios och labb i gränslandet mellan det digitala och fysiska. I den här miljön erbjuder vi nu nya sätt att mötas och samverka med kreativa metoder och experimenterande som vi på olika sätt nu bygger in i miljön, säger Marlene Johansson.

Mer information:

Marlene Johansson
Föreståndare Sliperiet
Umeå universitet
090-786 99 48
072-533 99 21
mejl

Agneta Marell
vice rektor för innovation och samverkan
Umeå universitet
070-207 20 02
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag