Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Komatsu Forest vinner stor skogsmaskinaffär i Brasilien

Efter en tuff och lång säljprocess i konkurrens med alla andra skogsmaskintillverkare får nu Komatsu Forest leverera skogsmaskiner till det stora skogsföretaget Suzano Paper i Brasilien.

Hela affären omfattar över 130 maskiner. De modellerna som ska levereras är den bandgående skördaren Komatsu PC200-8F, skördaraggregatet Komatsu 370E och skotaren Komatsu 895. Maskinerna kommer att arbeta inom delstaterna São Paulo, Bahia och Maranhão. I affären ingår också ett heltäckande femårigt underhållsavtal för Suzano Papers nya massafabrik i Maranhão.

I brasilianska Eucalyptus-plantager används ofta skogsmaskiner där basmaskinen är Komatsus bandgående grävmaskin PC200 som har hög teknisk tillförlitlighet och låg bränsleförbrukning. För skotning till fabriken används Komatsu 895 vilken är Komatsu Forests nya, stora skotare med 20 tons lastkapacitet.

Korrekt service och underhåll är avgörande för att maskinerna ska klara den hårda driften på de brasilianska plantagerna. Komatsu Forest serviceledningssystem MaxiFleet, utvecklat i samverkan med flera massa- och pappersföretag i Brasilien, är en viktig anledning till Suzano Papers val av Komatsu skogsmaskiner.

Leveranserna kommer att ske under hösten 2013.

Mer information:

Roland Lundqvist
informationschef
Komatsu Forest AB
070-343 22 43
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag