Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Lövenappen unik i hockeySverige

Björklövens nya hockeyapp är unik i sitt slag med extra möjlighet för hockeyälskare att själva bidra med innehåll. Dohi Sweden ligger bakom den tekniska utvecklingen av appen.

Digitala applikationer förbättrar vår vardag på allt fler områden. Upplevelser på teven eller ute i verkligheten förhöjs av digital, aktuell och lättillgänglig information.

En sådan applikation som lanseras i veckan är Lövenappen. Den är resultatet av ett samarbete mellan Västerbottens-Kuriren, Västerbottens Folkblad, Björklöven och innovationsbyrån Dohi Sweden.

– Vi vill sprida intresset för Björklöven och öka servicen till våra fans. Därför är detta unika samarbete väldigt intressant. Mig veterligt finns ingen annan hockeyapp av detta slag, ingen som är så seriös som denna, kommenterar Björklövens vd Fredric Åkerblom.

Se allt som rör Björklöven

I appen kan man se allt som rör Björklöven – den populära liverapporten från Lövens matcher, intervjuer, livesändningar, tabeller, bilder, video, sociala medier-flöden med mycket mera.

Applikationen pushar också ut information, så att Lövenfansen kan få notiser vid varje mål, matchavslut och andra viktiga händelser.

Interaktivitet en viktig del

Dessutom får fansen möjlighet att bidra med innehåll, genom att själva delta i rapporteringen. Den möjligheten förverkligas via en tjänst som Dohi Sweden har utvecklat till VK som heter VK Tipsa.

– Interaktivitet är alltid både bra och utvecklande. Vi tror att den här funktionen kommer att bli både väl använd och uppskattad. Många reportrar säger mer än en, säger Linus Mähler, tekniskt chef på Dohi Sweden.

De prenumerationsintäkter som appen genererar kommer att tillfalla och stärka IF Björklövens ungdomsverksamhet, och arbetet med att utveckla den fortsätter. Tillsammans med fansen ska Lövenappen bli ännu bättre.

– Det här är bara första versionen och vi vill gärna ha in förslag från er läsare på hur man skulle kunna göra appen ännu bättre, meddelar Sportens Tomas Ruuth.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag