Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Miljonaffär i hamn för Umeåföretaget Bättre Text

Bättre Text AB, som i november vann priset Årets unga företagare 2013 vid Umeågalan, tecknar avtal med Helsingborgs stad för att under 2014 utbilda 2000 kommunala tjänstemän i klarspråk – ett uppdrag värt 1,5 miljoner kronor. Företaget har nyligen flyttat ut från företagsinkubatorn BIC Factory.

 — Att ha fått förtroendet att genomföra den här satsningen på klarspråk är så klart jätteroligt för oss, säger Hanna Selinder, examinerad språkkonsult och delägare i Bättre Text AB.

— Det är just sådana här projekt som vi tycker om att jobba med, där vi får driva och vara del av en långsiktig förändring i en stor organisation. Ett uppdrag av den här storleken gör dessutom att vi kan fortsätta arbeta långsiktigt och växa som företag, fortsätter Hanna Selinder.

Helsingborgs stad vill med klarspråkssatsningen öka demokratin och förbättra servicen och bemötandet för invånarna i staden.

— Att informationen från kommuner och myndigheter ska vara begriplig för medborgarna är i grund och botten en demokratifråga, men många som arbetar med klarspråk ser nyttan även i minskade kostnader och ett stärkt varumärke., förklarar Lisa Rönnblom, även hon examinerad språkkonsult och delägare i Bättre Text AB.

Utbildningen pågår under 20 veckor

Utbildningarna i Helsingborg börjar under våren 2014 och pågår under 20 veckor. Målet är att alla anställda ska ha en förståelse för och kunskap i att skriva klarspråk, och att vara motiverade att använda de insikter och kunskaper de får av utbildningen. Bättre Text AB samarbetar med företaget Uppfatta AB för att genomföra uppdraget.

Bättre Text AB drivs av språkkonsulterna Lisa Rönnblom och Hanna Selinder. På vetenskaplig grund hjälper de företag och myndigheter att arbeta strategiskt med språk och skriftlig kommunikation och därmed stärka sitt varumärke, höja kvaliteten och samtidigt spara tid och pengar. Bättre Text AB skriver och granskar texter på uppdrag av sina kunder och erbjuder kurser i att skriva bland annat klarspråk, tydliga instruktioner och säljande offerter. Företaget grundades 2011 och tidigare i år tilldelades företaget priset Årets unga företagare 2013 vid entreprenörsgalan Umeågalan.

Mer information:

Hanna Selinder
Bättre Text AB
070 - 336 74 10
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag