Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

MYoroface vann pitchtävlingen på Åre kapitalmarknadsdagar

Företaget MYoroface, som får stöd av Uminova Innovation i Umeå, har i nationell konkurrens vunnit 100 000 kronor i Almi Invests pitchtävling på Åre kapitalmarknadsdagar.

20 affärsidéer hade valts ut att pitcha i Almi Invests pitchtävling inför en erfaren investerarpanel, med representanter från bland andra SEB Venture Capital, Dohi Ventures och Almi Invest. Efter en spännande tävling i flera steg stod MYoroface som vinnare och tilldelades 100 000 kronor.

Tävlingen ägde rum under Åre Kapitalmarknadsdagar, som genomfördes för sjätte året i rad. Här samlas flera av Sveriges främsta entreprenörer och mest aktuella bolag. På plats finns även investerare och politiker. Fyra av företagen som gick till semifinal i tävlingen kommer från Uminova Innovation.

Hjälper människor att äta och svälja

MYoroface har utvecklat ett hjälpmedel med tillhörande behandlingsmetod, IQoro, som hjälper barn och vuxna att bland annat träna upp/återfå sin förmåga att äta och svälja. Produkten har utvecklats under mer än 20 års forskning av Mary Hägg, medicine doktor och specialist i orofacial medicin. Företaget har fått stöd från Uminova Innovation när det gäller att utveckla sin affärsidé och träna sina pitchar.

Mer information:

Läs mer om MYoroface på deras webbplats.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag