Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

OS-guldmedaljör till Swedish Beach Tour i Umeå

Regerande OS-guldmedaljören i beachvolley, Jonas Reckermann från Tyskland, kommer till Umeå för att hålla två föreläsningar i samband med tourslutspelet på Swedish Beach Tour.

Slutspelet för Swedish Beach Tour avgörs på Rådhustorget i Umeå 12-15 augusti med de åtta bästa svenska dam- respektive herrlagen. Evenemanget får celebert besök i form av regerande OS-guldmedaljören Jonas Reckermann från Tyskland. Jonas är Europas främste beachvolleyspelare genom tiderna och ingen annan europeisk spelare har vunnit EM-, VM- och OS-guld.

På onsdag eftermiddag den 12 augusti föreläser Jonas om sin idrottskarriär där han höll på med flera idrotter ända upp till 17 års ålder och inte blev uttagen i olika ungdomslandslag.

- Jonas exemplifierar på ett fantastiskt bra sätt vikten av att inte ha för tidig selektering inom idrott. Alla är välkomna att komma och lyssna på föreläsningen och bli inspirerade, säger Caroline.

På torsdag morgon den 13 augusti ger Jonas en frukostföreläsning där Jonas berättar om de framgångsnycklar som gett honom EM-, VM- och OS-guld tillsammans med Julius Brink.

- Detta blir en föreläsning för den som är intresserad av ett framgångsrikt koncept som är applicerbart både inom idrott och näringsliv, säger Simon Dahl, evenemangsansvarig på Visit Umeå.

Förutom föreläsningarna så kommer Jonas även dyka upp på IKSU Sport i samband med att det är ungdomsturneringar i beachvolley/kidsvolley och troligtvis blir det en och annan autograf att signera.

Möjligheten att få Jonas till Umeå har förverkligats genom ett samarbete mellan IKSU, Visit Umeå, SISU, SAIF och Svenska Volleybollförbundet.

Mer information:

Anmäl dig till frukostföreläsningen här eller kontakta

Caroline Eklund
projektledare IKSU Beach
0702 - 98 16 69

Simon Dahl
evenemangsansvarig
Visit Umeå AB
0766 - 37 37 01

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag