Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Swedbank IT växlar upp i Umeå

Swedbank IT växer i Umeå och anställer tio nya it-medarbetare. Satsningen är första steget i en pågående tillväxt i Umeå.

Swedbank IT har idag 85 anställda och ett femtontal konsulter på plats i Umeå. Men planen är nu att växa ännu mer.

– Vi ska utöka i Umeå. Och vi börjar med att anställa tio nya i en första våg, berättar Monica Salomonsson som är chef för avdelningen Online utveckling inom Swedbank IT.

– De vi söker kommer att arbeta som projektledare, testledare, systemarkitekter, javautvecklare och frontendutvecklare, säger Monica Salomonsson.

– Vi växlar upp och det är jättekul. Leveranserna från Umeå är mycket bra och vi är alla väldigt nöjda med det.

Ökade IT-investeringar

Att Swedbank IT nu anställer fler beror på att banken behöver utöka sin investering i IT under de kommande åren då kunderna går mer mot en digital hantering av sina bankärenden samt ett starkt växande inom Business Intelligence.

– Vi behöver växa på flera orter och Umeå är en viktig ort med duktig personal och bra leverans. Swedbank IT finns även i Stockholm, Vilnius, Riga och Tallinn. Vi ser det här som start på en upprampning. Vi kommer att utöka på flera orter de närmaste året, säger Monica Samuelsson.

– De första annonserna kommer att publiceras inom närmaste veckorna där lediga tjänster I Umeå och Stockholm presenteras, flera annonser kommer under året och nästa år, säger Monica Samuelsson.

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag