Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Tillfällig minipark på Rådhustorget

Det norrländska landskapet, med skira ängar och rika bärmarker som hjortonmyr och lingontallhed, är temat i den tillfälliga minipark som poppat upp på Rådhustorget i Umeå.

Gothenburg Green World i Göteborg sträcker sig över ett helt år med ambitionen att erbjuda inspiration till ekologisk odling och livsstil. Som en del av projektet har Avenyn i Göteborg mellan 4 juni och 7 augusti prytts med 17 popup-parker. Utställarna bakom dessa miniatyrparker har valts ut bland aktörer som på olika sätt arbetar med grön utveckling och olika former av mötesplatser; landskapsarkitekter, privata aktörer och kommuner. Däribland Umeå kommun.

Umeå kommuns popup-park heter Ta vägen genom skogen! och beskrivs som en hyllning till det norrländska landskapet och den stadsnära naturens kvaliteter. I och med att miniparken gjort sitt i Göteborg har den nu flyttats till Rådhustorget i Umeå där den går att besöka fram till någon gång i september. Hur länge popup-parken blir kvar beror nämligen på väder och vind, samt tidplanen för byggnationerna på torget.

Mer information:

Anna Flatholm
stadsträdgårdsmästare
Umeå kommun
090-16 14 44
070-334 61 44
mejl

Sara Hedlund
landskapsarkitekt
Umeå kommun
090-16 15 03
070-375 07 44
mejl

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag